Közigazgatás
Nagy érdeklődés kísérte Székesfehérváron a pályaválasztási kiállítást
Fejér Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: pixabay.com
2017. november 13.

Állj pályára!” címmel, a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében, bemutatkoztak a megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók Székesfehérváron, november 10-én és 11-én.

A közlemény szerint a megyeszékhelyen 77 kiállító – köztük 46 oktatási intézmény és 31 egyéb partnerszervezet, illetve munkáltató – mutatta be képzési kínálatát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének Seregélyesi úti épületében.. A cél az volt, hogy a megye egyik leghatékonyabb seregszemléjén megszólítsák a pályát választó, pályakezdő fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb választásához.

Mint írják, a pénteki, székesfehérvári ünnepélyes megnyitón Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: nagy az iskolások, a szakképzési centrumok felelőssége, hiszen sok múlik a nyitottságukon és azon is, hogy a sok és összetett információt, ezzel együtt pedig a választás lehetőségét eljuttassák a célközönséghez. Hozzátette: a szakképzés által a fiatalok olyan szakmát, vagy szakmacsoportot ismerhetnek meg, amely megalapozhatja a jövőjüket. Ugyanakkor a munkáltatóknak, a gazdaság szereplőinek is döntő fontosságú, hogy képzett, minőségi munkaerőhöz jussanak.

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár,
Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az eseményen.
Fejér Megyei Kormányhivatal

Nem csak a város és Fejér megye, hanem a teljes magyar gazdaság számára is kiemelkedően fontos, hogy mi történik Székesfehérvár szakképzésében és munkaerőpiacán, hiszen ez a város nagyon összetett gazdasági erőcentrum. A közös feladatunk és felelősségünk abban van, hogy ehhez a gazdasághoz odavezessük a fiataljainkat – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester. Arról is szólt, hogy a fiatalok által megálmodott magas jövedelmek és a legmodernebb ipari technológiák elérhetőek Székesfehérváron, ezért nem kell más városba vagy a világ más pontjára menni. Hozzátette, Fehérvár jelenlegi legnagyobb kihívása, hogy a humán és reál területen is biztosítsa a kvalifikált munkaerőt, és megadja ennek keretrendszerét. Cser-Palkovics András emlékeztetett arra, hogy a fiatalok most meghozott döntései egy életre meghatározóak.

A kiállítást Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Utalt arra, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal és jogelőd intézményei immár 18. alkalommal rendeznek pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron és Dunaújvárosban. A legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a megye diáksága, a szülők és a tanárok elé tárják azokat az információkat, melyek az élet első és egyben egyik legfontosabb döntéséhez szükségesek. A pályára állításhoz minden segítséget meg kell adni a fiataloknak - emelte ki. Hozzátette: nem csak a főiskolai és egyetemi képzés a „jövőbiztos”, nagyon jó, ha van egy szakmánk, amelyet minőségi módon művelünk, és szeretünk.

Az „Állj pályára!” című pályaválasztási kiállítás Dunaújvárosban november 14-én, 9 órakor nyílik meg - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek
Megnyílt a 18. Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 18. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre háromezernél több látogatót várnak.

Pályaválasztási kiállítássorozat Pest megyében

A továbbtanulás eldöntésében nyújt segítséget a Pest Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítássorozata.

Pályaválasztási kiállítást rendez a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Egy felmérés szerint az általános iskolások továbbtanulását, s ezzel együtt pályaválasztását legnagyobb mértékben a szülők, valamint a barátok határozzák meg.

Pályaválasztásban segít a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

"Szelet a vitorlába!” címmel rendez pályaválasztási kiállítást a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal október 18-án és 19-én.

Pályaválasztásról szól az október Csongdádban

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozás látogatásával kezdődnek az idei Pályaválasztási Napok a déli megyében.

Pályaválasztási kiállítást rendez a Fővárosi Kormányhivatal

Idén közel száz szakmát ismerhetnek meg a pálya- és iskolaválasztás előtt állók a „SzakMÁzz!” Budapest Pályaválasztási Kiállításon.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink