Belföld
Orbán: meg kell védeni Magyarországot!
MTI/kormany.hu Kép: kormany.hu/Árvai Károly
2017. november 13.

Magyarország meg fogja védeni határait és végül a kvótarendszerrel kapcsolatos harcot is megnyeri - mondta a miniszterelnök a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, ahol Orbán Viktort egyhangúlag választották újra a Fidesz elnökévé.

Amikor azt mondjuk, "védjük meg Magyarországot", akkor azt hirdetjük: meg kell védenünk a munkát, a családot, a biztonságot, a törvények uralmát, az eredményeket, a magyar kultúrát és a jövőnket ‒ hangsúlyozta a miniszterelnök.

A Fidesz élére újabb két évre újraválasztott Orbán Viktorhárom feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét, mert "végre-valahára összeszedtük magunkat".

A miniszterelnök az ország állapotát értékelve úgy fogalmazott: egy beomlással fenyegető gazdaságot kellett megmenteni, s mindez az ország összes lakosa által vállalt, közös erőfeszítéssel sikerült. Fontosnak nevezte, hogy az eredmények ne csak a gazdasági számokban mutatkozzanak meg, hanem az emberek mindennapjaiban is beálljon a változás, mindenki megélje azt, és minden évben léphessen egyet előre.

Kifejtette: a sikeresebbek számára ehhez az értelmetlen korlátok, bürokratikus akadályok lebontására volt szükség, a nemzetgazdaság törzsét adó, se szegény, se jómódú emberek helyzetének javítása azonban "keményebb dió volt". Nekik vissza kellett adni az elvett munkahelyeket, meg kellett erősíteni a munka értelmébe vetett hitet, és becsületesen elvégzett munkájukból tisztességes megélhetést kellett adni ‒ mondta Orbán Viktor, aki szólt arról is, hogy

több százezer embernek kellett megnyitni a felemelkedés útját és eredményt elérni ott, ahol egész régiók szakadtak le.

Az ezzel kapcsolatos intézkedések közé sorolta a rezsicsökkentést, hogy segély helyett munkát biztosítottak, az ingyenes gyermekétkeztetést és a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást.

Mindenkinek esélyt adtak a becsületes, törvénytisztelő életre ‒ hangoztatta, hozzátéve: aki nem élt vele, az a törvény szigorával találta szembe magát.

Kormányzásuk további eredményei között említette a gyermekes családok bőkezű támogatását ‒ és egyúttal annak kimondását, hogy a gyermekekből megélés életformájának nincs jövője -, a közbiztonság "gatyába rázását" - amiért szerinte Pintér Sándor megkaphatná Európa legjobb rendőre és belügyminisztere címet -, a tartós és tömeges munkanélküliség felszámolását, valamint a bérek érezhető mértékű emelését.

Szerinte a jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket úgy, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak. Ezért a jövő évi parlamenti választás tétje nagyobb, mint a 2014-esé volt - jelezte.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink