Kultúra
Rég nem látott rekord a magyar fimgyártásban
Magyar Nemzeti Filmalap/MTI Kép: Fotó: Kis Norbert
2017. november 13.

A hétvégén átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymillió főt, a magyar alkotások 2008 óta nem látott magas nézőszámát nyereményjátékkal ünnepelte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City Magyarország.

A közösségi médiában az elmúlt héten meghirdetett játék sorsolása szombaton este volt a budapesti Cinema City Allee moziban, a Budapest Noir című film teltházas vetítése előtt – írja az MTI. A magyar filmek „tiszteletbeli egymilliomodik nézője”, Iszak Júlia 2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film – köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. – premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert.

Magyar Nemzeti Filmalap

A 20 éves Cinema City Magyarország 20 darab mozijegyet ajánlott fel a győztesnek.

A sorsoláson részt vett Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Havas Ágnes, a Filmalap vezetője és Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője. A nyertest a Budapest Noir egyik főszereplője, Dobó Kata sorsolta ki a vetítésre jegyet váltó nézők közül.

Az idén kiemelkedő nézettséget produkáló magyar filmek között van a Kincsem (450 ezer), a Pappa Pia (208 ezer), a Testről és lélekről (85 ezer) és a Brazilok (75 ezer) is.

Következő adásunk
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink