Életmód
Az egészséges életmódot népszerűsíti a BGE
BGE Kép: Pixabay
2017. november 14.

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a szervezet és az Unilever Food Solutions közös Élelmezés-Okostányér-Diéta címmel megrendezett hétvégi továbbképzésén az Egyetem Markó utcai épületében.

Az együttműködési megállapodás írásba foglalja, ezzel tovább erősíti a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége egészséges életmód népszerűsítése jegyében végzett közös tevékenységét.

A szervezet egyik kiemelt célja - elsődlegesen képzések, előadások, konferenciák és különböző kutatásokon alapuló ismeretterjesztő kiadványokon keresztül -, hogy megismertesse a lakosságot a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozással. Az Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) folyó turizmus-vendéglátás képzésben is kiemelt jelentősége van az egészséges életmóddal, a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos hiteles, tudományos alapokon nyugvó információk átadásának, nemcsak a vendéglátás iránt érdeklődő hallgatóknak, hanem az újonnan létrehozott Intézményi vendéglátás, valamint az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációkon is. Ezen ismeretek átadása a fenntartható vendéglátás, a kar egyik kiemelt kutatási területén is kiemelt jelentőséggel bír.

A szövetség a KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékével már eddig is széleskörűen együttműködött rendezvények szervezésében, előadások tartásában, szakdolgozatok konzultációjában, valamint az oktatásban a dietetikus kollégák bevonásával.

Következő adásunk
Téma: Ifjúsági önkéntes hálózatot hoz létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – Rétvári Bence miniszterhelyettes, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök, Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Hajdú Krisztina, a program szakmai vezetője Szerkesztő-riporter: Dobos Ágnes
Ezt követő adásaink