Belföld
Egyre nagyobb veszélyben az online játékok
hirado.hu Kép: pixabay.com
2017. november 14.

És a kriptovaluták továbbra is támadás alatt állnak, derül ki a Kaspersky Lab friss beszámolójából.

Ebben az időszakban. Különösen sok támadást tapasztaltak az online játékok ellen, többek között feltörték a Final Fantasy, a Blizzard Entertainment, az American Cardroom és az angol Nemzeti Lottó felületeit.

A szórakoztató- és a pénzügyi szolgáltatások – az olyan vállalkozások, amelyeknél különösen fontos a folyamatos elérés – mindig is kedvelt célpontjaik voltak a DDoS támadásoknak. Ugyanis az ilyen szervezeteknek nemcsak pénzügyi veszteséggel jár egy szolgáltatás-kiesés, hanem jelentős reputációs kockázatot is okozhat, aminek a legrosszabb következménye a felhasználók elfordulása a versenytársakhoz.

Épp ezért talán nem is meglepőek azok a támadások, amelyek a sok milliós felhasználóval rendelkező online játékok ellen irányulnak.

Forrás: Reuters

Ami meglepő, hogy rengeteg cég még mindig nem fordít kellő figyelmet a védelemre.

Nőtt a megtámadott országok száma is: az előző jelentés 86 megtámadott országról számolt be, míg ez a jelentés már 98 országban tapasztalt támadásról tudósít.

A TOP 10 megtámadott ország is változott az előző negyedévhez képest, a sorrend a következő: Kína, USA, Dél-Korea, Oroszország, Nagy-Britannia, Hollandia, Hong Kong, Németország, Franciaország, Kanada. A vizsgált időszak támadásainak 93,56 százaléka zajlott ezekben az országokban.

Most adásban
Téma: Az új EU-s adatvédelmi rendelet alkalmazásának tapasztalatai – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink