Életmód
Huszonnégy óra bolygónk jövőjéért
Hirado.hu, Ecolife.hu Kép: Pixabay
2017. december 5.

Az Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke által alapított nemzetközi civil szervezet, a Climate Reality Project célja, hogy felgyorsítsa a fenntartható folyamatokat a társadalom széles rétegeinek elérése révén.

A Climate Reality Project európai idő szerint december 5-én tartja hagyományos globális internetes közvetítését 24 Hours of Reality címmel, amelynek középpontjában a klímaváltozás áll. A 2016-ban életbe lépett párizsi klímavédelmi egyezmény a klímamozgalom mérföldkövének számít. A szakértők szerint ez a lépés egy sor olyan lehetőséget nyitott meg a klímaváltozás elleni küzdelemben, amelyek korábban elérhetetlenek voltak.

Azonban továbbra is kérdéses, hogy a klímaegyezmény önkéntes vállalásait hogyan teljesítik az egyes nemzetek, és milyen további vállalásokra hajlandók a globális felmelegedés legfeljebb két Celsius-fok, de lehetőség szerint másfél Celsius-fok alatt tartására.

Forrás: Reuters/Robert Galbraith

December 5-én a közvetítés bejárja az egész földet. Az izgalmas interaktív program meghívott vendégei között olyan nevek találhatók, mint

Belinda Carlisle, Sheryl Crow, Jean-Michel Jarre, Annie Lennox, The Killers.

Természetesen a civil szféra, a nemzetközi szervezetek képviselői továbbá politikusok is részt vesznek az egész napos programban. Az élő, angol nyelvű adás nyomon követhető az alábbi oldalon, és a magyarországi partner, az Ecolife magazin Facebook oldalán is.

Kapcsolódó cikkek
Prózában a klímavédelemről

Sikeres volt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat felső tagozatos diákoknak hirdetett irodalmi pályázata.

Évente 25 millió embert sújt a klímaváltozás

Háromszor annyian válnak menekültté a klímaváltozás miatt, mint a háborúk és a politikai üldöztetés miatt.

Fontos klímaügyi döntések születtek Luxemburgban

Az uniós klímapolitikát hosszú távon meghatározó döntéseket hozott a Környezetvédelmi Tanács.

Húszmilliárd euróval a klímaváltozás ellen

Mintegy húszmilliárd euróval (6,2 ezer milliárd forinttal) támogatta az Európai Unió tavaly a klímaváltozás elleni küzdelmet a fejlődő országokban .

Most adásban
Téma: Átadták Kőbánya kerületszépítő mozgalmainak díjait – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink