Kultúra
Jászolkiállítás várja az ügyfeleket a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban
Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Bendik Zsuzsanna
2017. december 5.

A III. Betlehemi jászolkiállításnak adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, mely már hagyománnyá vált, és alkalmat adott az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására is.

Bereznai Csaba elmondta, hogy - egy közös családi mézeskalács jászol készítése adta az ötletet a kezdeményezés elindításához, hogy bármely más anyagból és technikával elkészíthetőek, megmutathatóak ezek a művek, melynek a kormányhivatal adta meg a helyet és az alkalmat arra, hogy egy jó ügy érdekében, advent idején, betlehemet készíthetnek a családok akár maguknak, akár szeretetteiknek, vagy olyan közösségeknek, ahol nincs meg az a családi háttér mint egy otthonban.

Gedő Attila címzetes esperes, plébános úr kiemelte kereszténységünk értékét, amely segít bennünket, segíti a megbocsájtást és a szeretet gyakorlását. Mint mondta, az adventi idő is egy ilyen időszak a keresztény ember életében, amikor rendezni kell dolgainkat, be kell látnunk hibáinkat, ahol egy kicsit elcsendesedünk és magunkba nézünk.

Az Árpádházi Szent Margit Katolikus Iskolából Rodé Klára és Rodé Sára hangszeres előadása, valamint Amer Benedek által elmondott vers tette meghitté és emlékezetessé a kiállításmegnyitót.

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház facebook oldalán is megtalálhatók ezen pályaművek, ahol szintén lehet szavazni december 22-ig, de a helyszínen kihelyezett ládába is bedobhatóak a javaslatok.

Az kiállítást december 22-ig lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek
Adventi kiállítás nyílt a Somogyi Kormányhivatal Galériájában

Tizennyolc alkotó munkáiból nyílt meg a hagyományos adventi tárlat december 4-én.

Adventi gyertyagyújtás volt a Pest Megyei Kormányhivatalban

December első napján gyűltek össze a kormányhivatal adventi koszorújánál a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai.

Most adásban
Téma: A német tartományi választások következményei – Molnár Tamás kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet
Ezt követő adásaink