Külföld
Több tucatnyi sérült a német vonatbalesetben
MTI Kép: Thomson Reuters
2017. december 6.

Összeütközött egy személyszállító és egy teherszállító vonat kedd este a németországi Neuss közelében, a balesetben valószínűleg több tucatnyian megsérültek.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a Bild című lapnak azt mondta, hogy legkevesebb 50 ember sérülhetett meg az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Neuss mellett fekvő Meerbuschnál történt balesetben.

Rescue personnel stand next to damaged carriages at the site of train crash in Meerbusch
Thomson Reuters

A Deutsche Bahn (DB) állami vasúttársaság közleménye szerint egyik leányvállalatuk, a DB Cargo szállítmányozási cég egy tehervonata a Krefeld és Neuss közötti vasútvonalon 19:30 körül összeütközött egy regionális expresszel, amelyet a National Express nevű társaság üzemeltet. Mint írták, az első jelentések szerint 20 ember sérült meg a balesetben.

Rescue personnel stand next to damaged carriages at the site of train crash in Meerbusch
Thomson Reuters

Meerbusch tűzoltósága a Twitteren 21 órakor azt írta, hogy a személyvonaton nagyjából 150 utas tartózkodhat, és a tőlük kapott első információk alapján öten sérültek meg. A tűzoltók egyelőre nem férnek hozzá a szerelvényhez, munkájukat akadályozza egy leszakadt felsővezeték, amelyet még földelni kell.

Most adásban
Téma: A főosztály kiemelt feladatai – Varga Lívia főosztályvezető, Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály
Ezt követő adásaink