Közigazgatás
Közfoglalkoztatottak építették az új öreglaki pihenőt
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal
2017. december 7.

Öreglak Község Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan a 2017. évben is több közfoglalkoztatási programot indított a településen. A járási startmunka programokat és a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programokat érintően is szép számban foglalkoztatja közfoglalkoztatás keretei között a településen élő álláskeresőket az önkormányzat.

A Belügyminisztérium 2016-ban is elismerésben részesítette azon önkormányzatokat a Start Plusz díj keretében, akik a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végeztek. A közfoglalkoztatók a munkájuk folytatásához és a programjaik további sikeres működéséhez szükséges eszközök beszerzéséhez 5 millió Ft összegű támogatásban részesültek, amely összeget a 2017. évi közfoglalkoztatási programjuk során használhattak fel.

Fotó: Somogy Megyei Kormányhivatal

Öreglak Község Önkormányzata 2016-ban részesült ebben a díjban, melyet a 2017. évi járási startmunka program helyi sajátosságok programelemben tervezett felhasználni. A támogatásból az önkormányzat egy 60 m2-es melegedőt/pihenőszobát és eszköztároló funkciót ellátó épületet valósított meg, melynek átadására december 7-én került sor.

Az átadáson részt vett Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Maczucza Miklós Öreglak község polgármestere.

Következő adásunk
Téma: Defibrillátort kapott a kőbányai tűzoltóság – D. Kovács Róbert Antal kőbányai polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány kuratóriumának elnöke
Ezt követő adásaink