Közigazgatás
Veszélyes napok jönnek
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kép: Reuters/Eric Thayer
2017. december 7.

Az ünnepi készülődés időszakában zsúfolt bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok környékén hívták fel a rendőrök a lakosság figyelmét az őket érintő legfontosabb személy- és vagyonvédelmi szabályokra Székesfehérváron.

Az adventi időszak zavartalanságának biztosítása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2017. december 6-án városszerte több helyszínen nyújtottak személyesen tájékoztatást és adtak felvilágosítást az állampolgároknak azokról a prevenciós lehetőségekről, melyekkel megelőzhető, hogy vagyon elleni bűncselekmények áldozataivá váljanak. Az érdeklődők a mobil információs pontokon figyelemfelhívó kiadványok és prevenciós prospektusok segítségével tájékozódhattak a megelőzés módszereiről, ezzel egyidejűleg személyesen is feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket munkatársainknak.

Biztonságunk nagymértékben növelhető megfelelő óvatossággal és körültekintéssel, melynek érdekében kérjük fogadják meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alábbi tanácsait:

Nagy tömegben és zsúfolt helyeken fokozottan vigyázzon értéktárgyaira!

Ne tartson személyi okmányokat, értékeket hátizsákja, táskája külső zsebeiben!

Ellenőrizze több alkalommal, hogy válltáskája becsatolt állapotban van-e!

Gépjárművében soha ne hagyjon jól látható helyen értékeket, a jármű ajtajait és ablakait minden esetben zárja le! Tegye meg ezt akkor is, ha csak néhány percre száll ki a gépkocsiból!

Kapcsolódó cikkek
Sokat javult a közbiztonság a statisztikák szerint

2010-hez viszonyítva 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörés.

Most adásban
Téma: A főosztály kiemelt feladatai – Varga Lívia főosztályvezető, Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály
Ezt követő adásaink