Életmód
Díjat nyertek a Fejér Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztői
OPH /Fejér Megyei Kormányhivatal Kép: FMKH
2017. december 12.

Ötödik helyet értek el egy országos pályázaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós vetélkedővel. A pályázatot az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete írta ki egészségértés témában „Nekem szól!” címmel.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete másodszor írt ki országos pályázatot az „Egészségértés díj” elnyeréséért. Az egészségértés azt jelenti, hogy a betegek, illetve a laikusok mennyire képesek egészségügyi kérdésekben tájékozódni, egészségügyi információkhoz hozzájutni, a kapott információkat megérteni és felhasználni. A jobb egészségértés hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni.

A pályázat célja volt, hogy feltérképezze, és a közvéleménnyel megossza a legjobb egészségértést, egészségtudatosságot fejlesztő hazai programokat és gyakorlatokat, amelyek elősegítik a betegek, illetve a laikusok tájékozódását egészségügyi kérdésekben, illetve előmozdítják a kapott egészségügyi információk megértését és felhasználását.

Tavaly, a „Nekem szól!” pályázat első évében egy Fejér megyei helyezett volt, a szexuális felvilágosítás témájú „Loveinfo” ingyenes okostelefonos applikáció, melynek megírásában közreműködtek az egészségfejlesztők is. Idén úgy gondolták, ideje megméretni a „Döntésünk a jövőnk” című prevenciós versenyt is országos szinten, bemutatva a szélesebb nyilvánosságnak.

FMKH

A Fejér megyei középiskolások számára kiírt „Döntésünk a jövőnk” című prevenciós versenyt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai idén ötödik alkalommal rendezték meg a felelős szexuális magatartásról. A vetélkedő mindig nagy siker, hiszen témáját közérdeklődés övezi, megvalósítási formája pedig innovatív és kreatív.

A vetélkedő szervezői, Pásztor László, Fergencsné Farkas Beáta és Csóka Erika ötödik helyezést értek el kategóriájukban, a „Társadalmi, állami és gazdálkodó szervezetek” között. A mezőny erősségét mutatja a pályázatok húszon felüli száma, és hogy a kategória győztese az Országos Mentőszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Alerant Zrt. közös munkája.

A „Nekem szól!” egészségértési pályázat többi eredményéről a http://aipm.hu/hu/palyazat oldalon lehet többet megtudni. A fődíjat az Országos Gerincgyógyászati Központ kapta.

Következő adásunk
Téma: Hómenők Kupa III. Futam – Székely Zoltán főszervező
Ezt követő adásaink