Külföld
Az orosz jegybank devizatartalékában nőtt a dollár súlya az euró kárára
MTI Kép: Wikipedia
2018. január 10.

Az orosz jegybank devizatartalékában növelte a dollár, és csökkentette az euró súlyát a tavalyi második negyedévben. Az orosz központi bank rendre féléves időeltolással tájékoztat devizatartalékának az összetételéről.

A jegybank által szerdán közölt adatok szerint a június végével záródott három hónapban a dollár súlya 46,3 százalékra emelkedett a negyedévvel korábbi 45,3 százalékról. 2016 végén a dollár súlya kisebb, 40,4 százalék volt.

Eközben az euró aránya a devizatartalékban a 2016 végi 32,2 százalékról az első negyedév végére 25,7 százalékra a második negyedév végére pedig 25,1 százalékra csökkent.

Az orosz devizatartalék 355,518 milliárd dollár volt tavaly december elején, mintegy 32 milliárd dollárra nőtt egy év alatt az orosz központi bank adatai szerint.

Következő adásunk
Téma: Kilenc milliárd forinttal több jut az óvodafejlesztési programra – Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink