Kultúra
Hetvenmillió forintot kaptak tavaly az art mozik
Kultúráért Felelős Államtitkárság/OPH Kép: Pixabay
2018. január 11.

Közel hetvenmillió forinttal támogatta pályázati úton az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az art mozik és art besorolású filmalkotások forgalmazását 2017-ben - olvasható az államtitkárság közleményében.

Az art mozik 2017. évi szakmai tevékenységét a Kultúráért Felelős Államtitkárság pályázati úton 38 millió forinttal támogatta. A rendelkezésre álló forrásból összesen 28 mozi fenntartója részesült.

Emellett art besorolású filmalkotások 2017. évi forgalmazására a tárca 31,8 millió forint támogatást nyújtott.

A vissza nem térítendő támogatás összege art filmenként legfeljebb 2 millió forint. A pályázatra 10 filmforgalmazó 51 art film forgalmazására nyújtott be kérelmet, összesen 96.569.000 forint értékben. Közülük 35 alkotás részesült támogatásban.

A részletes döntési listák letölthetőek innen:

Kapcsolódó cikkek
A magyar film új aranykorát hozta el 2017

A világ legkülönbözőbb filmfesztiváljain összesen 67 díjat arattak a magyar filmek, és több mint 1 millió nézőt ültettek le a hazai mozikban.

Hetvenmillió forint támogatás art moziknak

Közel hetvenmillió forinttal támogatja az Emmi pályázati úton a hazai art mozik munkáját.

Következő adásunk
Téma: Kilenc milliárd forinttal több jut az óvodafejlesztési programra – Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink