Belföld
Idén is csomagot kaptak a XVIII. kerületi nyugdíjasok
OPH
2018. január 12.

A hetedik éve működő, immár hagyományossá vált karácsonyi ajándékosztás idén két helyszínen zajlott a XVIII. kerületben. Az idősek az alapvető élelmiszerek mellé édességet és teát is kaptak – mondta Lévai Zoltán. A városrész alpolgármestere hozzátette, emellett meleg ebéddel várták a kerület rászoruló lakóit is.

Az ajándékcsomag egy gesztus az önkormányzat részéről, ezért nem vizsgálják a jogosultak szociális helyzetét – hangsúlyozta a Lévai Zoltán, aki kifejtette, a XVIII. kerületben jelenleg több mint 20 ezer a 65 év feletti lakik, és idén közel 90 százalékuk élt is a lehetőséggel. Hozzátette: akik személyesen nem tudtak megjelenni, azoknak meghatalmazottjaik vihették el azt, de az önkormányzat is kiszállította az ajándékot azoknak, akik kérték. Az alapvető élelmiszereket és édességet is tartalmazó egységes csomagokat az önkormányzat szociális területen dolgozó kollégái állították össze.

Az alpolgármester megjegyezte,

hasonló akciót tartanak húsvét előtt is, ami szintén nagyon népszerű, akárcsak az őszi burgonyaosztás.

Lévai Zoltán elmondta még, hogy karácsony előtt hagyományosan meleg ételosztásra is sor került a kerületben. Ezt, a nehéz helyzetben lévő emberek számára tartott alkalmat már közel 20 éve rendezik meg, helyi civilek és vállalkozók összefogásával - tette hozzá. Ilyenkor a meleg ebéd mellé kis ajándékcsomagot is kapnak a hátrányos helyzetű személyek, és egy kis műsorral is igyekeznek feledtetni velük a mindennapok gondjait – emelte ki a Rádió Orient vendége.

Téma: Karácsonyi élelmiszerosztás
Vendég: Lévai Zoltán alpolgármester
A műsort vezeti: Adorján András
00:51 Hagyományos ételosztás
02:12 Az ajándékcsomag tartalma
03:07 Népszerűek az ételosztások
04:15 Karácsonyi meleg ebédre várták a rászorulókat
Kapcsolódó cikkek
Tavaszra második ütemben is megújul a pestszentlőrinci Kossuth tér

A 2018 tavaszáig tartó beruházás a kerület és a főváros TÉR_KÖZ projektjének támogatásával valósul majd meg – közölte Ughy Attila.

Rendhagyó kisfilmmel készül a karácsonyra a XVIII. kerület

A városrész vezetésének stratégiai célja, hogy fellendítse és népszerűsítse a kerület komolyzenei életét.

Folytatja az iskolai fejlesztéseket a XVIII. kerületi önkormányzat

2019-re valamennyi iskolában befejeződhet a vizes blokkok felújítása – mondta Ughy Attila, a kerület polgármestere.