Közigazgatás
Új tornatermet avattak Besenyszögön
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: JNSZMK
2018. január 13.

A megyeszékhely melletti településen 1952-ben építették fel a ma is működő iskolát. A tornaterem állaga időközben nagyon leromlott és életveszélyessé is vált. Az új létesítmény építésére 2002 óta vártak - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint az idén 66 éves intézmény két telephellyel, a besenyszögivel és a tiszasülyivel működik, ahol összesen 338 gyermeket tanítanak az 1-8. évfolyamon. Az új tornatermet január 12-én adták át a Szolnok melletti kisvárosban.

400 millió forintból fél év alatt egy 900 négyzetméter küzdőterű tornaterem épült fel. A kiszolgáló helységek - négy öltöző - ezen felül találhatóak.

A 2017/18-as tanév második felében már birtokba is vehetik a diákok az új tornatermet, melyen három labdasporthoz - röplabda, kosár- és kézilabda - is adottak a pályák, a felszerelések.

Az új tornacsarnokban Veres András püspök celebrálásával hálaadó misével kezdődött az ünnepség.Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere beszédében egy álom megvalósulásáról beszélt.

Az iskolánk sorsában nagy változást hozott, mikor a Kolping intézményfenntartóhoz, azaz egyházi fenntartásba került. Azóta számos felújításon vagyunk túl, s ennek a folyamatnak a legszebb, leglátványosabb részéhez érkeztünk a tornaterem átadásával. Nekünk ez a csarnok ugyanis több egy egyszerű tornateremnél, ez városunk legnagyobb közösségi tere is egyben!

- mondta a polgármester.

Új tornatermet avattak Besenyszögön
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyek Kormányhivatal

Soltész Miklós államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: ma, amikor a közösségi élet és a sport besenyszögi otthonának az avatását ünnepeljük, akkor sokkal többet ünnepelhetünk.

Ugyanis aki közösséget épít, csapatsportban játszik, az lelket is épít és erősít! Így aztán mindenki, aki építette, segítette a csarnok megvalósulását, hozzájárult a közösség építéséhez is egyben. Ezért pedig köszönet jár mindannyiuknak! Ez a csarnok azért épül, hogy évtizedekig szolgálja a besenyszögieket, a közösséget

– tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós köszönetét fejezte ki Kállai Mária kormánymegbízottnak, hogy a kormányhivatal a lehetőségeihez mérten segítette a beruházás minél előbbi befejezését. Ennek köszönhetően az új létesítményt a diákok is hamarabb vehetik birtokba.

A mindennapos testneveléshez is adottak a feltételek immár, nem kell 0. órára járni, mert a teremben lévő térelválasztó segítségével párhuzamosan két osztálynak is tudnak órát tartani - áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Több mint 60 új rendőrautót kapott Jász-Nagykun-Szolnok megye

5 évig, vagy 200 000 km futásteljesítményig gyári technológiás szervizhátteret is biztosítanak a járművekhez.

Hagyományos ünnepi kiállítás Szolnokon

A Szolnoki Művésztelep és a Kert Galéria alkotóinak közös tárlatát Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

Indulhat a szolnoki citromsav gyár építése

Fontos áttörés: minden feltétel adott a beruházás elindításához, aláírták a hitelszerződést