Kultúra
Folytatódnak a Palotakoncertek
OPH Kép: Magyar Kamarazenekar
2018. február 12.

Fővárosi Palotakoncertek címmel indította útjára legújabb koncertsorozatát a Magyar Kamarazenekar, amelynek keretén belül az együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket 2017-2018 során, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit.

A Stefánia Palota után a sorozat második állomásának helyszíne a Károlyi Palota (Petőfi Irodalmi Múzeum), a harmadik helyszíne pedig a Festetics Palota, ahol az épületek miliőjének megfelelő, gyönyörű műsorokkal várják az érdeklődőket február 17-én és március 3-án. A koncertmester természetesen most is Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. A műsorvezető Zelinka Tamás.

A Károlyi Palotában az első félidőben Brahms: 5.-6. Magyar táncok című műve, Csajkovszkij: Vonósszerenádja (op. 48. ‒ 1.,2. tétel Andante non troppo, Waltz) Rachmaninov: Vocalise-e, valamint Liszt Ferenc: II. Rapszódiája csendül fel, míg az este második felében Bartók Béla: Román népi táncok valamit Divertimento című műve lesz hallható.

A Festetics Palotában elhangzik a műsoron Haydn: Quintetto concertant, Haydn: Serenade, Mozart: B-dúr DivertimentoMozart: c-moll Adagio és Fuga, F-dúr Divertimento, illetve Haydn: Esz-dúr szimfónia c. szerzeménye szólal meg.


Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda hálózatában: országszerte a jegyirodákban és az interneten.

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselői, akik mögött több évtizedes szakmai képzés és múlt áll. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. A Zenekar világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel.

Kapcsolódó cikkek
Advent első napján startol a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat

A Magyar Kamarazenekar Budapest patinás palotáiban ad hangversenyeket.

Következő adásunk
Téma: Hómenők Kupa III. Futam – Székely Zoltán főszervező
Ezt követő adásaink