Közigazgatás
Átadták az újjáépített Móra Ferenc úti rendelőt Szolnokon
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
2018. február 13.

Visszaköltözhetett a hat házi gyermekorvosi szolgálat és a hét védőnői szolgálat a megszokott, Móra Ferenc úti helyére. Az épületben megkezdődött a rendelés és a tanácsadás - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A NGM Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a TOP-6.6.1-15-SLI-2016-0001 pályázat megvalósításhoz 210.000.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott, 100 százalékos mértékű támogatási intenzitás mellett. A felújítás idejére a rendelő épületében működő hat házi gyermekorvosi szolgálatot és a hét védőnői szolgálatot átmenetileg más, szolnoki rendelőkbe helyezték át.

A projekt keretében az épület teljes körű átalakítása, akadálymentesítése történt meg annak érdekében, hogy a jogszabályi előírásoknak is megfelelő, minden igényt kielégítő, korszerű, akadálymentes, energiatakarékos rendelőkben/tanácsadókban fogadhassák az orvosok és védőnők a betegeket, gondozottakat.

A projekt részeként új várótermi bútorokat, pólyázókat, valamint a nőgyógyászati vizsgálatokhoz szükséges eszközöket, 2 db nőgyógyászati vizsgáló asztalt kapott az intézmény.

Az épület földszintjén található a 6 önálló orvosi rendelő és a külön bejárattal elkülönített fertőző beteg vizsgáló részleg. Az emeleten a hét védőnői szolgálat 3 irodája és két tanácsadó továbbá egy multifunkciós helyisége kapott helyet. Az egészségügyi szolgáltatók hétfőtől, megújult rendelőikben várják kis pácienseiket.

Bene Ildikó országgyűlési képviselő arról beszélt köszöntőjében, hogy az elmúlt években számos eredmény született az egészségügyi ágazatban, számos kórház és rendelő újult meg vidéken, és újul meg a fővárosban is, hiszen fontos, hogy az egészségügyben dolgozók korszerű és méltó körülmények között, megfelelő infrastruktúra mellett dolgozhassanak.

Kállai Mária kormánymegbízott a szolnoki újjáépített Móra Ferenc úti orvosi rendelő átadásán
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjében az egészségügyi fejlesztésekről beszélt. Mint mondta, a kormány számára kiemelten fontos volt a betegellátás színvonalának emelése, az egészségügyi ágazatban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása, valamint az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése. Hozzátette, hogy prioritást élvezett az alapellátás megerősítése, illetve a pálya vonzóbbá tétele az alapellátás szereplői számára.

Szabó István alpolgármester a munkafolyamatokat foglalta össze. Kiemelte, hogy a szerződések hosszú és gondos előkészítése után, a munkálatok tavaly áprilisban kezdődtek meg, s a kivitelezők határidőre fejezték be a munkát. Az önkormányzat már tavaly december 20-án már jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezett. Az elmúlt hat hétben már csak a visszaköltözéssel és berendezkedéssel kellett foglalkozni. A rendelők berendezéséhez Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 1,2 millió forint támogatást biztosított - hangsúlyozta.

A köszöntőket követően az újjáépített rendelőt Kállai Mária kormánymegbízott, Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Szabó István alpolgármester és Orosz Ágnes gyermekgyógyász szakorvos adta át.

Következő adásunk
Téma: Hómenők Kupa III. Futam – Székely Zoltán főszervező
Ezt követő adásaink