Belföld
Csütörtökön indul a lakossági lomtalanítás a fővárosban
FKF Nonprofit Zrt./OPH Kép: pixabay.com
2018. február 13.

Február 15-én a lomok kikészítésével - elsőként az XIII. kerületben - megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) az OrientPress Hírügynökséget.

A közlemény szerint a lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határozták meg, amelynek során figyelembe vették az országgyűlési választást, továbbá a nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel. A kerületeket körzetekre osztották, ezzel biztosítva, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek.

Az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és lomjaikat a kikészítés napján csak 18 óra után helyezzék ki! A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, szükség esetén intézkedhetnek.

Mint írják, a közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki a jelzettől eltérő időpontban, vagy nem a kijelölt helyre rakja ki a lomokat. A büntetési tétel 150 ezer forintig is terjedhet.

Az FKF Nonprofit Zrt.

Budapest több mint 800 ezer háztartását 7-10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a társaságunk honlapján a www.fkf.hu címen. A lakóhely pontos megadásával telefonon 06-80/353-353-as ügyfélszolgálati számunkon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen is érdeklődhetnek.

Kapcsolódó cikkek
Munkaerőhiány miatt csúszik a lomtalanítás

A munkaerőhiány és a túl sok elszállítandó anyag okozta a csúszást, amit az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint már behoztak.

FKF: a lomtalanításnál külön le lehet adni a még használható tárgyakat

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink