Belföld
Nem csak Dunaújvárost, környékét is fejlesztik
MTI Kép: kormany.hu/Árvai Károly
2018. március 13.

A Modern városok program Dunaújváros esetében nemcsak a városról, hanem annak tágabb környezetéről is szól, hiszen több olyan fejlesztés is folyamatban van, amelynek haszonélvezői a környező településeken élők lesznek – mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos a dunaújvárosi élményfürdőben tartott eseményen hangsúlyozta: a város programja 34 milliárdos, s az ebből megvalósuló fejlesztések kettősséget mutatnak, mivel vannak kifejezetten nagy volumenű projektek és van sok kisebb is.

Előbbiek között említett két közútfejlesztést, amelyek a városon kívül valósulnak meg: az egyik a Dunaújváros-Sárbogárd, a másik a Cece-Paks szakasz teljes felújítása. Szintén nagy projektnek nevezte a 4,1 milliárd forintos iparipark-fejlesztést, amely az előkészítés fázisában van.

A miniszter szólt az intermodális központ megvalósításáról is, amely mintegy 9 milliárd forintba kerül majd, jelenleg szintén az előkészületek zajlanak.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink