Belföld
György István: Európa téves úton jár
OPH Kép: OPH
2018. március 14.

Az április 8-i választásnak külpolitikai tétje is van - hívta fel a figyelmet György István kormánymegbízott A FIDESZ-KDNP országjáró fórumának március 13-i állomásán, ahol Simicskó István honvédelmi miniszterrel közösen tájékoztatták a hallgatóságot a magyar kormány migrációs politikájáról.

A FIDESZ-KDNP országjáró fórumának kőbányai helyszínén a migráció következményeiről és veszélyeiről beszélt Simicskó István miniszter és György István kormánymegbízott.

A fővárosi kormánymegbízott téves útnak nevezte az Európai Unió migrációval kapcsolatos politikáját, és hangsúlyozta, az április 8-i választásnak nemcsak belpolitikai, hanem külpolitikai tétje is van. A szavazás alapvető kérdésének azt nevezte, hogy Magyarország tud-e megfelelő erőt mutatni az országgyűlési választások után is, és tud-e ugyanúgy dolgozni tovább azért, hogy egyre több uniós ország ismerje fel, hogy

ez nem a Kánaán, hanem a kataklizma felé vezető út.

Simicskó István honvédelmi miniszter kiemelte, hogy az emberek gondjainak megértése és a segíteni akarás kell, hogy vezérelje a politikát. A politikus szerint

ma Európában az alapvető válság lelki eredetű.

OPH

A honvédelmi miniszter arról is szólt, hogy szerinte a BREXIT figyelmeztető jelzés volt Európa számára.

A fórumon részt vett többek közt Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Kovács Róbert Kőbánya polgármestere.

Következő adásunk
Téma: Ünnepi Gála – György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester
Ezt követő adásaink