Gazdaság
Kárpát-medencei agráriskolák találkoznak Egerben
Rákóczi Szövetség Kép: pixabay.com
2018. április 13.

A Rákóczi Szövetség a hétvégén szervezi meg Egerben a hagyományos Kárpát-medencei agrárképzést folytató középiskolák találkozóját. A rendezvény központi témája a vidék népességmegtartó szerepének erősítése.

17 Kárpát-medencei agrárképzést folytató középiskolából 85 tanár és diák vesz részt az eseményen.

A résztvevők a felvidéki Ipolyság, Somorja, Dunaszerdahely és Szepsi, az erdélyi Nagyvárad, Gyergyószentmiklós, Betlen és Marosvásárhely, a délvidéki Topolya, Csók, Magyarkanizsa, Törökkanizsa és Szabadka, a kárpátaljai Beregszász, valamint a magyarországi Putnok, Nagydorog és Sátoraljaújhely településekről érkeznek.

A rendezvény előadói között szerepel: Pajtók Gábor kormánymegbízott, Habis László Eger polgármestere, Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség főtitkára, Benedek Fülöp az OTP Bank elnöki főtanácsadója az agrárdivízíó vezetője, Virág Ágota, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárságának munkatársa, Csizmadia László – a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége elnöke és Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész.

Következő adásunk
Téma: Átadták az idei Jedlik Ányos-díjak – Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium és Németh Gábor jogi elnök-helyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ezt követő adásaink