Külföld
P+R parkolót létesítettek kerékpároknak Bécsben
Bécs Város Külképviseleti Irodája/OPH Kép: Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner
2018. április 14.

A liesingi pályaudvarnál található zárt kerékpártárolóban 28 bringának van hely; egy napra 70 centért lehet letenni a biciklit - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája az OrientPress Hírügynökséggel.

Mint közleményükben írják, mostantól a P+R parkolók analógiájára működő zárt kerékpártárolóban hagyhatják a biciklijüket Bécsben azok, akik a liesingi pályaudvaron szállnak vonatra. Az új bicikligarázsban 28 kerékpárnak van hely, egy napra 70 cent, egy hétre 7 euró, egy évre pedig 70 euró a parkolási díj. Jegyet helyben, automatánál vagy okostelefonnal lehet vásárolni.

Az új kerékpárgarázst a vasútállomásnál található P+R parkolóházban alakították ki, mivel az osztrák fővárosban egyre többen kombinálják a közösségi közlekedést és a kerékpározást.

Nem ez az egyetlen Bike & Ride létesítmény Bécsben: 2016-ban a főpályaudvarnál, a Hauptbahnhofon adtak át egy hasonló, jóval nagyobb kapacitású őrzött kerékpártárolót. Itt 760 biciklinek van hely, ráadásul biciklikölcsönző, shop és szervíz egészíti ki a kínálatot. A kerékpárállomás – Bécs Városa megbízásából – szociális üzemként működik, és tartósan munkanélküli emberek visszatérését segíti a munkaerőpiacra - áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Nyúlszámlálást tartanak Bécsben

Noha a húsvéti ünnepek elmúltak, az osztrák főváros lakói még mindig a nyulakkal vannak elfoglalva.

Új polgármestere lesz Bécsnek

Idén májusban, 24 év után köszön le Michael Häupl. A 2018. május 24-ei közgyűlésen Michael Ludwig a polgármesteri címet is átveheti.

Megnyitotta kapuit a bécsi Blumengärten Hirschstetten

Bécs egyik legnagyobb természeti parkja a szezont egy új tematikus kert, a Pannóniai kert illetve egy piknikmező megnyitásával ünnepli.

A Mercer szerint Bécs a világ legélhetőbb városa

2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére.

Következő adásunk
Téma: Átadták az idei Jedlik Ányos-díjak – Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium és Németh Gábor jogi elnök-helyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ezt követő adásaink