Külföld
Dalra fakadnak a bécsi piacok májusban
Bécs Város Külképviseleti Irodája Kép: PID/Christian Fürthner
2018. május 4.

Nyolc bécsi piacon a kulináris élvezetek mellé májusban kulturális csemegéket is kínálnak: hétvégente élőzenével szórakoztatják a vásárlókat és a kofákat. Idén a szvingé a főszerep.

Benny Goodman, Glen Miller és Ella Fitzgerald idejébe mehet vissza, aki májusban kilátogat valamelyik nagyobb bécsi piacra. A Zenepiac (Musikmarkt) elnevezésű rendezvénysorozat keretében ugyanis minden pénteken és szombaton a friss zöldségek és gyümölcsök mellé élőzenét is kínálnak a vásárlóknak.

Az akcióban nyolc piac vesz részt – köztük a Naschmarkt, a Brunnenmarkt és a Rochusmarkt. A zenei paletta pedig – az "It don't mean a thing, if it ain't got that Swing!" mottó után szabadon – legalább olyan változatos, mint Bécs zenei élete.

A tizedik alkalommal megrendezett különleges koncertsorozaton olyan együttesek lépnek fel mint a Doro, Pete & Jules, a The Reveilles, a Belle Affaire, a Picadilly Onions Trio vagy a Sugar Daisy's Hot Club. Aki nem bír a lábaival, az nyugodtan táncra is perdülhet. A rendezvény ingyenes.

Részletes program és helyszínek itt találhatók.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink