Külföld
Szingapúrban egyeztetett a magyar termékekről Pana Petra
KKM Kép: KKM
2018. május 4.

Magyarország megbízható exportpartnere Szingapúrnak, amelyet alátámaszt, hogy a Szingapúrba irányuló élelmiszeripari export az elmúlt években dinamikusan növekedett és hamarosan további öt gyártótelep kaphatja meg az exportengedélyeket, a jelenlegi tizennyolc exportőrön kívül, amellyel újabb prémium minőségű magyar élelmiszerek jelennek meg a délkelet-ázsiai piacon – nyilatkozta Pana Petra a szingapúri Food and Hotel Asia élelmiszeripari szakkiállításon.

A külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár 2017. április 25-26-én munkalátogatáson tartózkodott Szingapúrban, amely során részt vett a délkelet-ázsia térség legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari vásárán a Food and Hotel Asia kiállításon, ahol hazánk önálló standdal képviseltette magát, számos magyar cég részvételével. Látogatása során sikeres egyeztetéseket folytatott élelmiszeripari cégek vezetőivel, amelynek eredményeként tovább bővülhet a prémium élelmiszerek és borok köre Szingapúrban.

A magyar standon üdvözölte a magyar cégeket, akikkel eszmecserét folytatott a szingapúri piaci lehetőségekről. Interjút adott a rendezvény média szereplőinek, továbbá díszvendégként üdvözlő beszédet mondott a nagykövetség szervezésében adott gálavacsorán, ahol a magyar mesterszakács jóvoltából elkészített menüsor prémium magyar borok és ásványvíz italok párosításával került felszolgálásra meghatározó szingapúri üzleti szereplőknek.

Fotó: KKM

A Food and Hotel Asia élelmiszeripari szakkiállítás Dél-Kelet-Ázsia legrangosabb élelmiszerpari vására. A kétévente megrendezésre kerülő rendezvény közel 100.000 fős látogatói sereget vonz, a kiállításon 70 ország 4000 kiállítója mutatkozott be, köztük Magyarország.

Szingapúr az egyik legnagyobb célpiaca a hazai prémium élelmiszereket gyártó és forgalmazó cégeknek, ezért nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű volt a rendezvényen való minél hangsúlyosabb magyar jelenlét. A rendezvénysorozat kiváló alkalmat teremtett a hazai gasztronómia értékeink bemutatásához és nagyban hozzájárulhat az élelmiszeripari kivitelünk további dinamizálásához a térségből beutazó minőségi turisták számának ugrásszerű növeléséhez.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink