Külföld
Kizárná Mike Pence Venezuelát
MTI Kép: Pixabay
2018. május 8.

Venezuela kizárására szólította fel Mike Pence amerikai alelnök az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) washingtoni konferenciáján a 35 latin-amerikai országot tömörítő szervezetet.

Beszédében Pence a többi között azt követelte Nicolás Maduro venezuelai elnöktől, hogy függessze fel a május 20-ra kiírt választásokat, mert szerinte úgyis „csalásokat követnek el”.

Az amerikai alelnök egyúttal a Venezuelával szomszédos országokat is arra biztatta, hogy léptessenek életbe szankciókat, vagy más intézkedéseket, például vízum-megszorításokat Caracas ellen.

Az amerikai pénzügyminisztérium Mike Pence beszédével szinte egy időben jelentette be, hogy szankciókkal sújt három venezuelai drogbárót, akik a gyanú szerint caracasi kormányzati kapcsolatokkal is rendelkeznek. A Steven Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt rendelkezés leszögezi: „megtagadjuk a korrupt venezuelai rezsim tisztségviselőitől a hozzáférést az amerikai pénzügyi rendszerhez, és nemzetközi partnereinkkel együtt azon munkálkodunk, hogy támogassuk a venezuelai népet a demokrácia helyreállításában”.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink