Kultúra
Diákokat utaztat Kárpátaljára a Rákóczi Szövetség
rakocziszovetseg.org Kép: Pixabay
2018. május 10.

Május 11. és 13. között negyedik alkalommal valósul meg a középiskolásokat megszólító „Kárpátaljai Kirándulás”, a Rákóczi Szövetség szervezésében. Az utazásba 100 Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódik be 6 magyarországi, 7 kárpátaljai, 1 felvidéki és 2 erdélyi középiskolából. A résztvevő iskolák abból a 270 középiskolából kerültek ki, ahol működik a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete.

A program célja, hogy a diákok egy jó hangulatú és tartalmas hétvége keretében megismerjék egymást és Kárpátalja magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit.

A kirándulás programja érinti többek között a Vereckei-hágót, az Árpád-vonal emlékeit, a Szolyvai Emlékparkot, Munkácsot, és Csetfalvát.

Résztvevő iskolák:

  • Magyarországról:

balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskola; egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium; debreceni Vegyipari Szakgimnázium; budapesti Szent Margit Gimnázium; győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium; győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium

  • Kárpátaljáról:

Aklihegyi Középiskola; mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola; csapi 2. sz. Széchenyi István Középiskola; beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium; Nagydobronyi Középiskola; Nagydobronyi Református Líceum; beregszászi 3. számú Zrínyi Ilona Középiskola;

  • Felvidékről:

Tornaljai Gimnázium

  • Erdélyből:

besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium; székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum

A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a diákok és kísérőtanáraik. A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjaiba idén már mintegy 7000 Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódott be.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink