Belföld
Június 16-tól éjjel-nappal közlekedik a reptéri busz 
BKK Kép: photographic/Máté Évi
2018. május 16.

Ahogyan azt Tarlós István főpolgármester korábban bejelentette, a belvárost és a repülőteret összekötő 100E busz 2018. május 18-tól az eddiginél lényegesen sűrűbben, 30 helyett 20 percenként közlekedik, a 200E pedig június 16-tól éjjel-nappal üzemelni fog.

Az utolsó 100E-járat a repülőtérről az eddiginél később, 1:20-kor, az első hajnali a belvárosból korábban, 3:40-kor indul. Így a korábban vagy később érkező/induló repülőgépek utasai is kényelmesen, átszállás nélkül tehetik meg a belváros és a repülőtér közötti utat. Tovább bővülnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek is újabb automaták üzembe helyezésével. A repülőtér a késő éjszakai–kora hajnali időszakban is kényelmesebben elérhető lesz: június 16-tól éjjel-nappal közlekedik a 200E busz.

A belváros és a repülőtér között közvetlen, átszállás nélküli kapcsolatot biztosító 100E buszjárat 2017 júliusa óta közlekedik, a buszjárat elindítása előtt a repülőtér a belvárosból csak átszállással volt megközelíthető. A járat utasforgalma az elmúlt egy évben dinamikusan növekedett, jelenleg naponta mintegy 4000 utas veszi igénybe. A BKK a 100E autóbuszjárat elindítása óta folyamatosan vizsgálja a járat utasforgalmát, ami kiterjed a napi utasforgalom alakulására és a hét egyes napjai közötti eltérésekre is. A repülőtéren jelentkező utasforgalom sokszor nem egyenletes, ahogy a repülőgépek érkezése sem, ezért néha csak egy repülő, máskor azonban több járat utasai érkeznek egyszerre a repülőtéri buszjárat megállójába. Egyes buszindulásokhoz – amennyiben az utasszám indokolja – a BKK menetrenden felüli, mentesítő járat indulását is biztosítja néhány perccel később.

A Budapesti Közlekedési Központ 2018 februárjában bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, illetve a Gyömrői út térsége kiszolgálásának fejlesztésére, bővítésére vonatkozó javaslatát, amelyet a XVIII. kerületi önkormányzattal együttműködve dolgozott ki. A tervekben mind a 100E, mind a 200E buszjárat fejlesztése szerepet kapott. A BKK továbbra is kiemelt figyelmet fordít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló autóbuszjáratok közlekedtetésére annak érdekében, hogy az utazási igényekhez legjobban igazodó szolgáltatást nyújtson.

Most adásban
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink