Külföld
Új polgármesterrel készül a jövőre Bécs
Kép: Fotó: Sabine Hauswirth
2018. május 25.

A jövőre szeretné felkészíteni Bécset az osztrák főváros új polgármestere, Dr. Michael Ludwig. A szociáldemokrata politikus Michael Häupltól vette át a város vezetését, aki csaknem 24 éven át volt Bécs első embere.

Május 24-én a bécsi közgyűlés megválasztotta az osztrák főváros új polgármesterét, Michael Ludwigot. A szociáldemokrata politikus (SPÖ) 1999 óta tagja a bécsi közgyűlésnek, 2007 óta pedig lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős városi tanácsnok volt. 2009 és 2010 között ő volt Bécs második polgármester-helyettese.

Ludwig célja, hogy felkészítse Bécset a jövőre és elősegítse a város további fejlődését. Csapatával

tovább szeretné erősíteni az osztrák főváros gazdaságát, a digitalizációra pedig lehetőségként tekint. Mivel fontosnak tartja, hogy a fejlődésből minden bécsi profitáljon, kulcsfontosságú szempont számára a társadalmi igazságosság és egyenlőség.

Céljai megvalósításában négy új ember segíti a városvezetésben: Peter Hanke, aki korábban a Wien Holding egyik ügyvezetője volt, a Pénzügyi, Gazdasági, Digitalizációs és Nemzetközi Ügycsoport vezetését veszi át. Veronica Kaup-Hasler az új felelőse a Kulturális és Tudományos Ügycsoportnak. Neki többek között az lesz a feladata, hogy felfrissítse és kizökkentse Bécs kulturális életét a jól bevésődött hagyományokból. Az egyik legnehezebb területet, a Szociális, Egészségügyi és Sport Ügycsoportot Peter Hacker, a Fonds Soziales Wien korábbi vezetője viszi tovább. Ludwig helyét Kathrin Gaal veszi át a Lakhatásért, Lakásépítésért és Városmegújításért felelős Ügycsoport élén, amelyet egy további területtel egészítettek ki: ezentúl ide tartoznak a nők helyzetével kapcsolatos feladatok is.

Bécs leköszönő polgármestere, Michael Häupl 1994. november 7-e óta töltötte be ezt a tisztséget. Polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át a világ legélhetőbb városa címet viselte.

Kapcsolódó cikkek
Bécsben nyit bázist a Wizz Air

A cég júniusban nyitja meg bázisát a bécsi repülőtéren egy Airbus A320 típusú géppel, amelyet két további Airbus A321 követ novemberben.

Bécs januárban igazi kávéélménnyel várja a kávé szerelmeseit

2018. január 12. és 14. között az Ottakringer Brauerei ad otthont a Vienna Coffee Festivalnak, majd ezt követően január 18-án a 61. Kávémérők bálja kerül megrendezésre.

Bécs a szecesszió 4 halhatatlan alkotójára emlékezik 2018-ban

A rendezvénysorozat mottója: „Sei deiner Zeit voraus!", vagyis „Haladd meg a korodat!"

Elkészült a bécsi Stephansplatz új burkolata

Megújult a bécsi Stephansdom környéke. November 10-én lefektették az új utcaburkolat utolsó térkövét.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség