Közigazgatás
Ifjú tehetségeket díjazott a Magyar Innovációs Szövetség
OS/Magyar Innovációs Szövetség Kép: Pixabay
2018. június 7.

A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a június 5-ei eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, Pakucs János a szervezőbizottság elnökének aktív közreműködésével.

A legjobbnak ítélt pályázók 3 első, 4 második és 3 harmadik díjat, valamint 2 különdíjat vehettek át Pálinkás József, az NKFIH elnökétől, Szigeti Ádám, felkért helyettes államtitkártól, és Prof. Ormos Pál, a bírálóbizottság elnökhelyettesétől. A díjazottak az ösztöndíjak mellett okleveleket és iparművész által készített kisplasztikát is kaptak.

Első díjat nyert Matányi Marianna és Kákonyi Marcell (Ferences Gimnázium, Szentendre) „Cervelox 2.0 – Avagy: Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?”, Novák Blanka (Egri Dobó István Gimnázium) „Lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálata” és Tassi Timián Áron (Miskolci Herman Ottó Gimnázium) „Okoslámpa” című pályázata.

Az elsődíjas pályázók megkapták a lehetőséget a bíráló bizottságtól, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Unió 2018 szeptemberében Dublinban megrendezendő 30. Fiatal Tudósok Versenyén amelyen 37 ország fiataljai versenyeznek az értékes (3500-7000 euró) díjakért. A Stockholm International Youth Science Seminar-on hazánkat Novák Blanka képviseli.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink