Külföld
Netanjahu izraeli vízgazdálkodási technológiát ajánlott az iráni lakosságnak
MTI Kép: Wikipedia
2018. június 11.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak ‒ jelentette a helyi média hétfőn.

A Youtube videómegosztó portálra feltöltött angol nyelvű üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa

szemben az általa kegyetlennek és elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretné neki.
Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel,

és azért csak interneten keresztül, mert mint mondta sajnos az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba. A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

A videóüzenetre hamar felfigyeltek a nemzetközi diplomácia köreiben is,

s elsőként Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert késztette megnyilatkozásra, amit megrökönyödéssel fogadtak Izraelben. Az észak-koreai politikus Twitter-üzenetében bűnözőnek és büdös cionistának titulálta az izraeli kormányfőt, akit azzal vádolt, hogy a Gázai övezet lakóit öli.

Irán vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah szintén a Twitteren válaszolt a segítségnyújtásra a Jediót Ahoronót című újság honlapja, a ynet szerint. Hamenei a cionista rezsim gyerekgyilkos miniszterelnökének nevezte Netanjahut, aki szerinte bűncselekményeket követ el a Gázai övezetben és Jeruzsálemben.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség