Életmód
Vakáció Kapitány is védi a gyerekeket a szünidőben
BRFK Információs Portál/OPH Kép: online
2018. június 18.

Játékos videóval figyelmezteti a szülőket és a gyerekeket a nyári szünet közeledtével a Budapesti Rendőr Főkapitányság saját Facebook-oldalán arra, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a gyerekekre, és hogy mire kell fokozottan odafigyelniük ebben az időszakban.

A nyári szünidő beköszöntével a gyermekek kikerülnek a biztonságot adó iskolafalak közül, ám sok munkába járó szülőnek nehézséget okoz elhelyezésük, állandó felügyeletük. Nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyermekeket az őket érintő veszélyekre, illetve arra is, hogy amennyiben egyedül kellene magukról gondoskodniuk bizonyos napszakokban, mikor, hogyan és kihez fordulhatnak segítségért probléma esetén.

Szintén lényeges, hogy a szülők tudjanak arról, gyermekük hová készül, kivel fogja idejét tölteni. Ezért kérjék meg a gyermeket, hogy ha elmegy otthonról, mondja meg hová indul, kivel találkozik, mikor érkezik haza, valamint ismerjék meg barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét.

A BRFK videója arra hívja föl a figyelmet, hogy a felelősségvállalás nem kikerülhető, és bizony elsősorban a szülők kötelessége a megfelelő körülmények megoldása a vakációzó gyermekeik életében.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink