Külföld
Közös temető nyílt házi kedvenceknek és gazdáiknak
Bécs Város Külképviseleti Irodája/OPH Kép: APA/Hoermandinger
2018. június 25.

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók - tájékoztatta Bécs Város Külképviseleti Irodája az OrientPress Hírügynökséget.

Ausztriában összesen hárommillió állattartó van, Bécsben pedig minden második háztartásban él bejelentett háziállat.

A hűséges társakkal közösen eltöltött évek után sok állattulajdonos szeretne méltó nyughelyet biztosítani kedvenc háziállatának. Az összesen öt négyzetkilométeres területen 46 különböző temetőt üzemeltető Friedhöfe Wien GmbH most új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik. A legújabb urnahelyek Bécsi Központi Temető elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

Forrás: APA/Hoermandinger

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el. A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető,

a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, amik ezt követően meghosszabbíthatóak.
Kapcsolódó cikkek
Új járatokat indít Bécsből a Wizzair

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága megnyitotta legújabb bázisát is Bécsben.

Bécsben minden nyári hónapra jut egy fesztivál

Lesz zenei, tánc- és filmfesztivál, lehet bulizni kikötőben, foghíjtelken és a Duna partján. Tíz éve saját fesztiváljuk van a bécsi kerületeknek is.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink