Külföld
E-papírra cseréli a menetrendjeit a bécsi közlekedési vállalat
Bécs Város Külképviseleti Irodája/OPH Kép: Hans Ehrengruber / Wiener Linien
2018. július 4.

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien két éve teszteli az e-papíralapú menetrendeket. Most további tíz busz- és villamosmegállóban cseréli le elektronikusra a hagyományos utastájékoztató táblákat - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája az OrientPress Hírügynökséggel.

A tájékoztatás szerint összesen tizenhárom busz-, villamos- valamint helyi vasútvonal menetrendjét, a környék térképét valamint valós idejű járatinformációkat mutat az a tíz e-papíralapú utastájékoztató tábla, amelyet két éve tesztel a bécsi közlekedési vállalat. Mivel az e-könyv-olvasókhoz hasonlóan működő készülékek jól vizsgáztak, a Wiener Linien további tíz busz- és villamosmegállóban váltja ki elektronikus menetrenddel a hagyományos verziót.

E-menetrend az Anton-Schall-Gasséban
Forrás: Karl-Anton Isak / Wiener Linien

Mint írják, az e-papíralapú utastájékoztató táblák főként a látásproblémákkal küzdő utasoknak jelentenek nagy segítséget, mivel sokkal kontrasztosabbak, nagyobb rajtuk a betűméret, ráadásul az újabbakon felolvasás-funkció is van. A hagyományos menetrendeket leváltó e-könyv-olvasókat az Osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetségével közösen fejlesztették ki.

A második bővítési hullámban kikerülő e-menetrendek Floridsdorfban és Brigittenauban könnyítik meg az utasok életét.
Kapcsolódó cikkek
Közös temető nyílt házi kedvenceknek és gazdáiknak

Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

Új járatokat indít Bécsből a Wizzair

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága megnyitotta legújabb bázisát is Bécsben.

Megújítja a pszichiátriai betegek ellátását Bécs

Az új koncepcióval többek között a könnyen hozzáférhető, helyi ambuláns ellátásra, a megbélyegzés feloldására helyezik a hangsúlyt.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink