Külföld
Nőtt a múlt hónapban a munkanélküliség Amerikában
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2018. július 6.

Júniusban a várakozásokra rácáfolva nőtt a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics pénteken közzétett kimutatása szerint.

Júniusban a munkanélküliek száma 499 ezerrel 6,6 millióra emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig 0,2 százalékponttal az előző havi 3,8 százalékról 4,0 százalékra. A 3,8 százalék 2000 áprilisa óta a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta volt az Egyesült Államokban.

A piac 3,8 százalékos munkanélküliségi rátát várt júniusra is.

A nem mezőgazdasági ágazatokban 213 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban a májusi 244 ezres növekedés után. A piac 195 ezres növekedést várt júniusra.

A nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektoron belül 0,2 százalékkal, 5 centtel 26,98 dollárra nőtt az egy órára jutó átlagos jövedelem. Májusban 0,3 százalékos volt a növekedés. A piac júniusra is 0,3 százalékos növekedést várt.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink