Életmód
Újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban
a V4 szervezői/OPH Kép: v4 szervezői
2018. július 9.

Huszonhárom csapat mintegy 140 versenyzője áll rajthoz július 22-én Debrecenben, harcba szállva a világbajnoki kvalifikációs pontokért az Ibrányig kijelölt 156,5 kilométeres, teljesen sík útvonalon - közölték a V4 szervezői az OrientPress Hírügynökséggel.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 26 éves múltra tekint vissza. A közlemény szerint a közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, így ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos része. A nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban megfogalmazódott az igény, hogy a Visegrádi Együttműködés szellemisége, civil vonatkozása a sport útján is kerüljön kiterjesztésre.

Mint írják, a Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) fentiek alapján indult el lengyel kezdeményezésre 2013-ban. Mára a versenysorozat komoly rangot vívott ki magának Európában, a négy ország egy-egy UCI Europe Tour egynaposán évről-évre egyre nívósabb csapatok indulnak, a magyarországi versenyre idén például már egy pro-kontinentális sor, nevezetesen a lengyel CCC Sprandi Polkowice is nevezett. A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület idén egy külön sorozatot is indít Visegrad 4 Special Series néven. Július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában szintén 1.2-es besorolással szereplő egynapos viadal mezőnye, ismét csak tökéletes lehetőséget kínálva a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában. A pontszerzésre meg is van az esély, hiszen a teljesen sík pályán több hazai versenyző is komoly győzelmi esélyekkel indul, ráadásul egyik helyszín sem ismeretlen a magyar keresek számára.

Forrás: Pixabay.com

Debrecen évtizedek óta a magyar kerékpársport egyik fellegvára, az utánpótlás egyik fontos bázisa, míg Ibrány az elmúlt tíz évben vált a szabolcsi kerékpáros élet központjává,

többször is otthont adva az országúti és időfutam bajnokságnak.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 Kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján találhatók.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink