Életmód
A magyar tenger a National Geographicban
Duna/hirado.hu Kép: Pixabay
2018. július 10.

A Balaton, a magyar tenger című fotósorozat korábban több külföldi lapban vagy portálon szerepelt. Most az amerikai National Geographic is felfigyelt rá. A nagy sikerről Pályi Zsófia fotográfus beszélt a Balatoni nyár című műsorban.

Pályi Zsófiát vonzotta a strandok és a napfény világa, illetve a gyerekkori emlékek a végtelen nyárról, ezért úgy döntött, ebben a témában készít egy fotósorozatot. Beállított képekről van szó, többségük portré, amelyekhez hétköznapi emberek álltak modellt.

Mint mondta, a fotósorozatot analóg kamerával készítette el, a cél az volt, hogy minél közelebbről tudja fotózni a vizet és a modelleket. A napfény és a tiszta égbolt pedig gyönyörűen tükröződött és szép derítést adott a modelleknek és a magyar tengernek egyaránt.

Pályi Zsófia a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia képzésén végzett. Képei már számos hazai és nemzetközi újságban megjelentek, a megrendelők között szerepel a New York Times, a CNN Photo Blog, a Vice UK és az Al Jazeera is.

Egy nemzetközi pályázaton keresztül – ahol finalistaként végzett a balatoni fotósorozat – talált rá a fotográfus munkájára a National Geographic.

Következő adásunk
Téma: Indul a külhoni magyar gyermekek éve – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink