Külföld
Zavargásokba torkollott a francia győzelem
mirror.co.uk/OPH Kép: AFP
2018. július 16.

A nagy ünneplést követő zavargások miatt a Champs-Élysées még hétfő reggel is le volt zárva, éjfél után ugyanis a tömeg egy része nem volt hajlandó hazamenni:„dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat törtek be, a közbeavatkozni próbáló rendőröket pedig megtámadták" ‒ számolt be a Mirror a párizsi rendőrség nyilatkozatáról.

A vidéki városok sem úszták meg: mindenhol tomboltak az emberek. Az alpesi Annecyben egy 50 éves férfi vesztette életét, miután eufóriájában a csatornába ugrott a győzelmi pillanatban, Saint-Felixben egy 30 éves férfi fának rohant autójával, nem élte túl a balesetet.

Lyon-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is fiatalok százai őrjöngtek az utcákon, rengeteg autót szétvertek, kukákat gyújtottak fel egészen a kora hétfői órákig óriási károkat okozva.

A legrosszabb helyzet viszont egyértelműen Párizsban alakult ki, ahol széles körű zavargásokká, fosztogatásokká és csúnya összecsapásokká fajult a Les Bleus Világkupa-győzelme után kirobbant, erőszakba torkolló „ünneplés”. Két francia drukker életét vesztette. A rendőrség könnygázt vetett be, hogy meg tudja állítani a tomboló tömeget.

Kapcsolódó cikkek
Franciaország lett a világbajnok

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Következő adásunk
Téma: A városi önkormányzatokat ellenőrizte az Állami Számvevőszék – Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke és Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára, az ÖKOMER ellenőrzés felügyeleti vezetője
Ezt követő adásaink