Külföld
Fontos, hogy közös érdekeinket Románia eredményesen közvetítse
AM Kép: AM/Krasznai-Nehrebeczky Mária
2018. július 20.

A térségi közös összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István Románia budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésén. A miniszter a román Európai Unió Tanácsának soros elnöksége kapcsán fontosnak nevezte, hogy a közös érdekeinket Románia eredményesen közvetítse.

Románia Magyarország egyik legfontosabb agrárkereskedelmi partnere, ezért a két ország együttműködése nélkülözhetetlen hazánk számára – hangsúlyozta.

A magyar agrárminiszter és Marius Gabriela Lazurca nagykövet a két ország szakminiszterei között megrendezésre kerülő látogatásról is egyeztetett. A kétoldalú találkozások során a legfőbb témák várhatóan a Közös Agrárpolitika jövője, az afrikai sertéspestis elleni közös védelem, valamint a román EU elnökségi prioritások lesznek.

Nagy István jelezte, hogy Magyarország kész együttműködni az olyan határokon átnyúló fertőző betegségek esetében, mint az afrikai sertéspestis kivédése.

Következő adásunk
Téma: Átadták a felújított Budai Vigadót – Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Kelemen László főigazgató, a Hagyományok Háza, Nagy Csaba Ybl-díjas építész, a rekonstrukció vezetője
Ezt követő adásaink