Külföld
Fontos, hogy közös érdekeinket Románia eredményesen közvetítse
AM Kép: AM/Krasznai-Nehrebeczky Mária
2018. július 20.

A térségi közös összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István Románia budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésén. A miniszter a román Európai Unió Tanácsának soros elnöksége kapcsán fontosnak nevezte, hogy a közös érdekeinket Románia eredményesen közvetítse.

Románia Magyarország egyik legfontosabb agrárkereskedelmi partnere, ezért a két ország együttműködése nélkülözhetetlen hazánk számára – hangsúlyozta.

A magyar agrárminiszter és Marius Gabriela Lazurca nagykövet a két ország szakminiszterei között megrendezésre kerülő látogatásról is egyeztetett. A kétoldalú találkozások során a legfőbb témák várhatóan a Közös Agrárpolitika jövője, az afrikai sertéspestis elleni közös védelem, valamint a román EU elnökségi prioritások lesznek.

Nagy István jelezte, hogy Magyarország kész együttműködni az olyan határokon átnyúló fertőző betegségek esetében, mint az afrikai sertéspestis kivédése.

Most adásban
Ember vagy profit, avagy mit mutat az Arculat elmélet a gyakorlatban? – Rendhagyó szakmai disputa dr. Szeles Péterrel, a kérdés szakértőjével
Ezt követő adásaink