Külföld
Már működik Laoszban a magyar víztisztító berendezés
KKM Kép: Pixabay
2018. augusztus 3.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közbenjárásával a katasztrófával érintett laoszi Attapeu tartományba szállított víztisztító berendezés július 31-én, 17:00 órakor beüzemelésre került, és megkezdte a hajlék nélkül maradt lakosság ivóvízzel való azonnali ellátását.

A 2018. július 23-i gátszakadás következtében kialakult, számos emberéletet követelő laoszi katasztrófa nyomán mintegy 7000 ember vált otthontalanná.

Forrás: Körös Consult Kft

Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Körös Consult Kft-vel együttműködve magyar humanitárius segítségnyújtás keretében került átszállításra a katasztrófa-sújtotta területre az a nagyteljesítményű mobil víztisztító berendezés, amelyet a cég még 2018 tavaszán telepített a laoszi fővárosba a Külgazdasági és Külügyminisztérium társfinanszírozásával.

Forrás: Körös Consult Kft

Azzal, hogy a berendezés működése megindult a katasztrófa helyszínén, az igényeknek megfelelően napi 5-6000 liter tiszta ivóvíz állítható elő. Ezzel naponta mintegy 3000 fő számára biztosítható az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapvető szükséglete.

Most adásban
Ember vagy profit, avagy mit mutat az Arculat elmélet a gyakorlatban? – Rendhagyó szakmai disputa dr. Szeles Péterrel, a kérdés szakértőjével
Ezt követő adásaink