Külföld
Egyre súlyosabb a helyzet Kaliforniában
MTI Kép: Reuters/Jim Christie
2018. augusztus 5.

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánította vasárnap Donald Trump amerikai elnök Kalifornia államot a térségben tomboló erdőtűz miatt, és elrendelte, hogy tegyék elérhetővé a szövetségi pénzalapot a helyreállítási munkálatok támogatása céljából – tudatta vasárnapi közleményében a Fehér Ház.

Trump utasítást adott arra, hogy nyújtsanak segítséget az állami és a helyi helyreállítási munkálatokhoz a július 23-án kezdődött és azóta is tartó erdőtüzek és nagy széllökések sújtotta térségekben.

A hatóságok tájékoztatása szerint a Kaliforniában tomboló 17 nagy erdőtűz házak százait semmisítette meg, és legkevesebb nyolc ember – köztük négy tűzoltó – halálát okozta. A tűzvész következtében a Yosemite Nemzeti Parkot is be kellett zárni.

Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy az időjárás nem enyhül, az időjárás-előrejelzések további forróságot, szárazságot és szeles időt jósolnak az elkövetkezendő napokra.

Kapcsolódó cikkek
Több helyen is erőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban

Kalifornia után újabb államokban keletkeztek tüzek, Oregon és Texas államból is jelentettek több, nagyobb fellángoló tűzfészket.

Evakuálták a Yosemite Nemzeti Parkot

A két hete tomboló kaliforniai erdőtűz miatt szerda déltől négy napra bezárják a Yosemite Nemzeti Parkot.

Következő adásunk
Téma: Átadták a felújított Budai Vigadót – Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Kelemen László főigazgató, a Hagyományok Háza, Nagy Csaba Ybl-díjas építész, a rekonstrukció vezetője
Ezt követő adásaink