Külföld
Szellemes otthonra vágyik Angliában?
The Independent/OPH Kép: Google
2018. augusztus 10.

Az egykori Chapeltown központi vasúti állomásépületét Sheffield közelében,Yorkshire-ben bocsátják eladásra, kikiáltási ára 250 000 font. A hirdetésből az is kiderül, hogy a Dél-Yorkshire grófságbeli Chapeltown ma már használaton kívüli állomásához még peron is jár.

A közel egy hektárnyi területet elfoglaló, három hálószobás ingatlan magában foglalja az eredeti funkciókat is, mint például a korábbi várócsarnok és jegyiroda és pénztár, noha maga az épület kiterjedt felújítást igényel.

Az ingatlan egy félreeső erdei helyszínen található, itt futott annak idején a South Yorkshire vasútvonal Blackburn Valley, Ecclesfield East és Westwood között. Az utasforgalmat 1953-ban állították le az állomáson, teherszállításra azonban még hosszú évekig, egészen 1987-ig használták.

Az épület alig több mint három kilométerre van az M1-es autópályától, vagyis ideális otthon lehet ingázóknak. Nincs messze tőle az új chapeltowni állomás sem. A természetkedvelők körében is népszerű célállomás, az állomást is gyönyörű erdő veszi körül.

Google

Ami a szellemet illeti, a The Independent című lap pénteki tudósítása szerint egy olyan férfi kísértete lakja az épületet, aki a második világháborúban egy légicsapásban vesztett életét, amikor Churchill-tankokat indítottak útnak az állomásról. A jelenlegi tulajdonosok azonban nem számoltak be „paranormális tevékenységekről” a BBC szerint.

Az ingatlan pontos paramétereit itt találhatóak, az eladó viktoriánus épület környezetét pedig akár közelről is megnézegetheti a Google segítségével.

Következő adásunk
Téma: A városi önkormányzatokat ellenőrizte az Állami Számvevőszék – Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke és Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára, az ÖKOMER ellenőrzés felügyeleti vezetője
Ezt követő adásaink