Gazdaság
Ismét akadálytalan a szarvasmarhák és juhok exportja Törökországba
Agrárminisztérium/OPH Kép: Pixabay
2018. szeptember 14.

A magyar állategészségügyi hatóság járványügyi intézkedései nyomán hazánk az idei évben teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv betegségtől való mentességre vonatkozó feltételeit - tudatta az Agrárminisztérium az OrientPress Hírügynökséggel.

A közlemény szerint ennek eredményeképpen a török hatóság, elismervén a hazai intézkedések hatékonyságát, feloldotta minden ehhez kapcsolódó korlátozó intézkedését. A szarvasmarhák és kiskérődzők kivitele így hazánk egész területéről akadálytalanná vált.

A szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség 2015-ös megjelenése óta ezen állatok exportja számos harmadik országba akadozott,

Törökországba csak bizonyos területekről, kiegészítő feltételek teljesítése esetén valósulhatott meg.

Mint írják, a magyar állategészségügyi hatóság a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a még fennálló kereskedelmi korlátozásokat enyhítse, illetve új piacokat nyisson a magyar vállalkozók számára.

Kapcsolódó cikkek
Töretlen a szarvasmarhák számának növekedése

A támogatáspolitika kedvezményezettje marad a húsmarha tenyésztés – fejtette ki Juhász Anikó.

AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása

Az Agrárminisztérium 2020 után fenn kívánja tartani a szarvasmarha-ágazatot érintő, termeléshez kötött támogatásokat.

Következő adásunk
Téma: Átadták az idei Jedlik Ányos-díjak – Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium és Németh Gábor jogi elnök-helyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ezt követő adásaink