Külföld
MTA: Ukrajnában tiltott a többes állampolgárság, de szankcióra nincs precedens
MTI/M1
2018. szeptember 24.

Akár az állását is elveszítheti, aki több állampolgársággal rendelkezik Ukrajnában, ugyanakkor ezzel még senkit nem büntetek ‒ mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, az ukrán állampolgársági törvény kizárja a kettős vagy többes állampolgárságot, de nem rendelkezik arról, hogy mi történik, ha valaki megszegi azt.

A közalkalmazotti törvény tartalmazza, hogy ha kiderül a többes állampolgárság, akkor azonnal megszüntethetik az állását a szabály ellen vétőnek fűzte hozzá.

A nem egyértelmű szabályozás miatt a joghézagot kihasználva egyes emberek vagy népcsoportok ellen fel lehet használni a tilalmat mondta Fedinec Csilla.

Kapcsolódó cikkek
Szijjártó: ha Ukrajna konzult utasít ki, arányos választ ad Magyarország

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről - mondta a külügyminiszter.

Következő adásunk
Téma: Kilenc milliárd forinttal több jut az óvodafejlesztési programra – Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink