Belföld
Rétvári: a közterületen való élet tiltásának az emberélet megmentése a célja
MTI/M1 Kép: pixabay.com
2018. október 15.

A hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály célja az emberélet megmentése ‒ mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közlése szerint a jogszabállyal megelőzhető, hogy a hajléktalanok télen kihűljenek közterületen vagy erdőben, másrészt az is cél, hogy azok is eljussanak a szálláshelyekre, akik még mindig az utcán élnek.

Hozzátette, van még szabad kapacitás, és eddig is volt.

Azt józan ésszel mindannyian beláthatjuk, hogy a hajléktalanságból való kitörés az valahol ezeken az átmeneti szállásokon keresztül vezet, onnan kaphatnak szociális segítséget, ruhát, munkalehetőséget, közmunkát vagy képzést

fogalmazott.

Rétvári Bence közlése szerint

mintegy 9 milliárd forintot fordít a kormány hajléktalan-ellátásra, és több száz karitatív szervezettel működik együtt.

Az államtitkár elmondta azt is, a probléma 28 éve megoldatlan Magyarországon, s az eddigi jogszabályok nem voltak alkalmasak arra, hogy a hajléktalanságot megszüntessék, ezért van az új jogszabály.

Kapcsolódó cikkek
Fülöp Attila: a valódi segítséget az ellátás igénybevétele jelenti 

A hajléktalan embereknek a valódi segítséget a nekik fenntartott ellátórendszer igénybevétele jelenti - mondta az államtitkár.

Rétvári: az állami szervek fokozottan készülnek a téli hajléktalanellátásra

Október 15-én lép hatályba a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés, az OMSZ pedig „gondoskodó csoport” járműveket indít.

Fülöp Attila: a hajléktalanokat érintő jogszabályi változás az egész társadalom érdeke

A jogszabály-módosítás célja, hogy ne legyen utcán éjszakázó hajléktalan és az állampolgárok zavartalanul használhassák a közterületet.

Most adásban
Téma: 90 éves a Magyar Reumatológusok Intézete – Prof. Dr. Bálint Péter
Ezt követő adásaink