Külföld
Több halálos áldozata van már a franciaországi áradásoknak
Euronews Kép: pixabay.com
2018. október 16.

A Földközi-tenger felől érkezett viharok okoztak áradásokat Franciaország délnyugati részén. Legalább 10-en meghaltak. Aude térségében héthavi mennyiségű eső esett alig néhány óra alatt ‒ számolt be az Euronews.

A folyók kiléptek a medrükből, körbevették az épületeket, és magukkal sodorták az autókat.

A legsúlyosabb a helyzet a Carcassone-tól északra fekvő kisvárosokban, ahol kétméteres magasságú vízoszlop árasztotta el az utcákat - 1891 óta nem láttak ott hasonlót.

Conques városába helikoptereket és mentőegységeket vezényeltek, hogy segítsenek a helyieknek, akiket a víz elzárt a külvilágtól.

Emanuelle Macron elnök a franciák együttérzéséről biztosította az érintetteket, és a térségbe küldte a miniszterelnököt, hogy felmérje a károkat és a helyi hatóságokkal egyeztessen.

Minden részvétem és támogatásom az áldozatok családjaié és azoké, akiknek az élete gyökeresen megváltozott ezekben a napokba

‒ jelentette ki Edouard Philippe.

A francia meteorológiai szolgálat kedd délutánig tartó árvízveszélyre felhívó figyelmeztetést adott ki.

Dél-Franciaországban, Korzikán, Spanyolország északi részén és Szardínián a következő napokban is fenntartják a az árvízvédelmi készültséget.

Most adásban
Téma: Kárpátljai kultúrkincsek - Irodalmi kilátó Beregszászon – Dupka György kárpátaljai magyar író, történész és kultúrpolitikus
Ezt követő adásaink