Közigazgatás
Pályaválasztási kiállítást tartottak hevesi fiataloknak
Heves Megyei Kormányhivatal Kép: Gál Gábor
2018. november 7.

Látványos bemutatókon ismerkedhettek Heves megye középfokú oktatási kínálatával Egerben a nyolcadikosok. Mintegy 1500 fiatalt várt a hagyományos pályaválasztási kiállításra a Heves Megyei Kormányhivatal.

Volt 3D-s nyomtatás, közlekedési csomópont programozás, frizurakészítés és kémiai kísérletek bemutatója is, de az izgalmas iskolai standok mellett bemutatkoztak a térség jelentős munkáltatói is.

Egy kutatás szerint a pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentős hányada az internetről tájékozódik a továbbtanulással kapcsolatban és számottevő a család, a barátok, az ismeretségi kör szerepe a döntésben – hangzott el a rendezvény megnyitóján.

Fotó: Gál Gábor

Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte a tapasztalaton alapuló információk fontosságát és azt ajánlotta a fiataloknak, használják ki a lehetőséget, az iskolák kínálata mellett ismerkedjenek a kiállító jelentős munkáltatókkal is.

Közel harminc iskola és húsz munkáltató várta a nyolcadikosokat, három szakképzési centrum pedig az „Építsd a jövőd!” program keretében mutatta be a szakmák szépségeit.

Kapcsolódó cikkek
Különböző szakmákba tekinthettek be somogyi diákok

8. osztályos diákok részére szervezett nyitott műhely, üzem és portabemutatókat a Barcsi Járási Hivatal.

Most adásban
Téma: Kárpátljai kultúrkincsek - Irodalmi kilátó Beregszászon – Dupka György kárpátaljai magyar író, történész és kultúrpolitikus
Ezt követő adásaink