Közigazgatás
Adorján Ildikó-díjat adtak át Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
2018. november 16.

November 12-e világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt a hivatást választották. A megyeszékhely elismerésében, Dr. Adorján Ildikó-díjban részesült a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett szolnoki Családok Átmeneti Otthona és Oláh Angyalka, az SZKTT Humán Szolgáltató Központ - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A városháza dísztermében rendezett ünnepségen azok iránt fejezték ki tiszteletünket, akik nap, mint nap közvetlenül találkoznak a szegénység, a munkanélküliség, a kirekesztettség problémáival, az emberek, polgártársaink, életkorukból, egészségügyi állapotukból adódó nehézségeivel. A szociális és gyermekvédelmi rendszer erősítését fontos feladatnak tekinti az önkormányzat - hangzott el Fejér Andor alpolgármester ünnepi köszöntőjében. Mint mondta, az elmúlt években több bölcsőde megújult, javultak az ellátás feltételei Szolnokon.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007-ben a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Pro Caritate Díjat alapított azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak. A díj 2011-től dr. Adorján Ildikó nevét viseli.

A tájékoztatás szerint Dr. Adorján Ildikó a megyeszékhelyen folyó karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége, aki tagja volt a Szolnok Városi Civil Tanácsnak, melynek delegáltjaként éveken keresztül közreműködött a város egészségüggyel, sporttal, szociális kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága munkájában. A díjjal járó plakett - amely Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja - Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása.

A díjat 2018-ban a Családok Átmeneti Otthona és Oláh Angyalka, az SZKTT Humán Szolgáltató Központ gazdaságvezetője, igazgató-helyettese vette át Fejér Andor alpolgármestertől.

A megyei kormányhivatal nevében az eseményen - melyen Bozó Andrea, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője is jelen volt - Berkó Attila köszöntötte a résztvevőket és a díjazottakat.

Azok, akik ezen a területen dolgoznak, nap mint nap adnak másoknak, és ez olyan érték, amelyet meg kell becsülnünk. Ugyanakkor szembesítenek is minket azzal, hogy az ember esendő és mindenki kerülhet nehéz helyzetbe, amikor segítségre szorul. Egy-egy ilyen nap megerősíti bennünk az együttérzést, a szolidaritást, amelynek közösségépítő ereje is van - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Következő adásunk
Téma: Kilenc milliárd forinttal több jut az óvodafejlesztési programra – Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink