Életmód
Riasztást adtak ki ónos eső és hófúvások miatt
Országos Meteorológiai Szolgálat/hirado.hu Kép: pixabay.com
2019. január 24.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor, majd ott megszűnik a csapadék. Eközben reggeltől délkelet felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék,

kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, majd ismét egyre nagyobb területen havazás lesz a jellemző.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. Főként a Nyírségben és a Zemplén körül a szél a havat is hordhatja. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható. Késő estére 0 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kezdetben délkeleten fagyott eső, néhol esetleg ónos eső, a keleti határ mentén akár havas eső is lehet, míg másutt hó valószínű. Késő délutántól mindenütt havazásra vált a halmazállapot. Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Komárom-Kaposvár vonalig juthat el, ettől keletre általában lepel – 5, az Alföldön helyenként 5-7 cm közé becsülhető a friss hóréteg vastagsága.

Eleinte az Északi-középhegység keleti részén, majd napközben az Alföld keleti felében a megerősödő északkeleti szél helyenként hófúvást okozhat.

Most adásban
Téma: Indul a II. Rákóczi Ferenc-emlékév – Gaal Gergely, a Rákóczi Emlékév Testület elnöke
Ezt követő adásaink