Gazdaság
Újabb elektromos töltőket telepít a Nemzeti Közművek
MTI Kép: pixabay.com
2019. február 12.

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. keddi tájékoztatása szerint a budaörsi Decathlonnál már átadtak négy töltőpontot. Az NKM Mobilitás Kft. további töltőoszlopai a Decathlon áruházak

Csömörön, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Zalaegerszegen, Maglódon, Kecskeméten, Szombathelyen, Dunaújvárosban, Győrben és Debrecenben található parkolóiban lesznek elérhetők.

Forrás: Pixabay.com

Az NKM eddig 58 nyilvános töltőt - összesen 118 nyilvános töltési pontot - telepített a villanyautósok számára. Tavaly év végéig ezeken a pontokon a csaknem 8400 töltés alatt 73 megawattóra (MWh) energiát töltöttek az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 490 ezer kilométert tudtak megtenni, miközben 73 tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe - közölte az NKM.

Kapcsolódó cikkek
ITM-államtitkár: már több mint kétezer elektromos autóra kértek támogatást

A környezetkímélő gépjárművek elszámolása benyújtásának végső határidejét június 30-áig meghosszabbították.

A zöld rendszámok kiadásának szigorítását kezdeményezik

A beadvány szerint 2030-ra a forgalomban lévő járművek negyedének-harmadának tisztán elektromosnak kellene lennie. 

Kilenc elektromos autót tud fogadni az új zalai töltőállomás

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Somáson, az M7-es autópálya szomszédságában.

Most adásban
Téma: Hatodik alkalommal rendezik meg a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót – Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója
Ezt követő adásaink