Belföld
Fagy és havazás is lehet estére
hirado.hu Kép: Pixabay
2019. február 22.

Pénteken a délelőtti órákban egy hidegfront hatására megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az északi szél. A Dunántúl keleti felét leszámítva jellemzően 60-80 km/h-s széllökésekre lehet számítani, de kisebb körzetekben ennél erősebb lökések is előfordulhatnak. Az esti óráktól kezdve fokozatosan veszít erejéből a szél – olvasható a met.hu oldalon.

A déli óráktól észak felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. A nap második felében is itt várható csapadék, és estefelé az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt.

Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, a középső területek kivételével viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, északkeleten késő délelőttől már csökken a hőmérséklet. Késő estére mínusz 4 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő.

Következő adásunk
Téma: Átadták az idei Jedlik Ányos-díjak – Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium és Németh Gábor jogi elnök-helyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ezt követő adásaink